·
·
  
   

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

 
INICI LA PRODUCTORA PRODUCCIONS CLIENTS 3D
 
NOTÍCIES
Inici > Notícies Antàrtida > Detall de la notícia
 

ENERGIA3D, AMB LA DIPUTACIÓ DE GRANADA

La pel·lícula de Produccions Audiovisuals Antàrtida forma part d'una iniciativa de la Diputació per fomentar l'estalvi energètic i el consum responsable

La Diputació de Granada a través de l'Agència provincial de l'Energia de la Delegació d'Assistència a municipis i Medi ambient, duu a terme una activitat educativa sobre energia a més de 400 escolars de la província de Granada pertanyents a municipis (Armilla, Güevéjar, Nívar, Padul, Salar i Salobreña) que participen en la campanya “Vecinos por el Clima”.
Aquesta actuació es realitza entre els veïns de diferents municipis de la província que competeixen de l'1 de febrer al 31 de març de 2016, per estalviar energia, únicament i de manera exclusiva amb el canvi d'hàbits quotidians. L'objectiu principal és el d'aconseguir un estalvi del 9% d'energia, encara que en l'edició anterior es van aconseguir que en algunes cases arribés fins al 20%.
El principal benefici dels ciutadans participants és, a més d'aconseguir estalviar un percentatge determinat del seu consum energètic, una millora mediambiental en usar els recursos de manera més racional, a més de reduir la seva factura energètica, amb el consegüent estalvi econòmic.

En aquesta edició participen 13 municipis: Arenas del Rey, Armilla, Baza, Benamaurel, Caniles, Caratáunas, Gualchos-Castell de Ferro, Nívar, Padul, Salar, Salobreña, Velez Benaudalla i Zafarraya, que competeixen en 18 grups de veïns, d'un total de 101 cases. 
Els ciutadans que s'han adherit, tenen a la seva disposició diverses eines d'assessorament per poder aplicar consells d'estalvi en els seus habitatges i d'aquesta manera, competir amb veïns d'altres municipis de la província. La informació actualitzada es troba a la pàgina web de la Agencia provincial de la Energia de Granada www.apegr.org, en la secció “Vecinos por el Clima”.
Es volen impulsar, un cop finalitzat el projecte, una sèrie de consells d'inversió i/o actuació a les seves cases per millorar el comportament energètic dels habitatges, i es realitzarà una jornada final on es pretén que es faci un seguiment de resultats, es donin aquest tipus de consells i es promocionin, entre els veïns de tota la província, les activitats desenvolupades en el projecte .

Cal destacar la col·laboració de diverses empreses del sector que operen a la província les quals s'han ofert a patrocinar el projecte "Vecinos por el Clima", tot aportant algun tipus de premis per als participants de la competició: ISOVER, COVIRAN, EBUILDING, UNEA-EFERGY o KINÉPOLIS GRANADA

A més, en aquesta edició s'ha volgut establir una sinergia que impliqui a més població, s'ha dirigit als col·legis dels municipis que participen en la campanya. 
L'activitat complementària ofertida consisteix en la projecció de la pel·lícula pedagògica “ENERGIA 3D” que tracta sobre l'energia i la manera d'estalviar-la. 
Més de 400 escolars granadins gaudiran de la projecció que es realitzarà a les instal·lacions dels cinemes *Kinépolis Granada, patrocinadors de la campanya “Vecinos por el Clima”.

Es tracta d'una experiència pedagògica pionera en l'audiovisual espanyol: la primera eina educativa sobre l'energia, íntegrament en 3D.
Un documental formatiu sobre l'energia, adreçat a escolars d'entre 10 i 15 anys.

El seu contingut audiovisual combina el gènere documental i la ficció, això sí, adaptat a les necessitats dels espectadors, segons el seu nivell d'estudis. 

És efectiu per a l'aprenentatge i l'òptima assimilació de conceptes vinculats al temari acadèmic en un entorn lúdic i tecnològic. L'energia entra a classe com no s'havia vist mai i apareix davant els ulls de l'alumnat d'una manera amena i divulgativa, amb tota la potència del cinema 3D.

A més, també es disposa de dossiers amb materials específics per a cada curs, tant per al professorat com per a l'alumnat i adequats al temari oficial que faciliten el desenvolupament del cercle educatiu: treball previ a classe, sortida per visionar el documental al cinema i treball posterior a l'aula.

La trama de la pel·lícula és la història d'amor com a finestra al món de la ciència i la tecnologia. De la mà de dos adolescents, Àlex i María, els quals viuen la seva pròpia història d'amor, com la de milers de joves que estudien a les nostres aules, es presenten els conceptes i aspectes més importants relatius a l'energia, les vies per generar-la i les formes de consumir-la. Els combustibles fòssils, l'energia hidràulica, la solar, l'eòlica, la nuclear, les piles de combustible o l'efecte hivernacle, apareixen davant els ulls de l'alumnat d'una manera amena i divulgativa i amb tota la potència del cinema. 

El documental és una iniciativa de l'IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia) i dut a terme Produccions Audiovisuals Antàrtida, una productora especialitzada en continguts culturals i pel·lícules 3D, que compta amb una important trajectòria en el món de l'educació i la comunicació.
selecciona tot el text

ENERGIA3D, AMB LA DIPUTACIÓ DE GRANADA ENERGIA3D, AMB LA DIPUTACIÓ DE GRANADA (2)

Enllaços:

APERG

 
 

 


 
             
 Tel.: +34 93 410 66 31
Fax: +34 93 410 95 87
 A/e: info@antartida.tv
C/ Balmes 205, 4t 1a
08006 Barcelona
Veure plànol d'ubicació
 

Inici
La Productora
Produccions
3D
Clients

 

Català
Español
English

Contacte
Mapa web

 
Facebook Youtube Twitter Flickr


Webs amigues | Enllaços útils

AVÍS LEGAL | © PORTA GASET SL

 
Puja
Puja