COMTES. L'ORIGEN DE CATALUNYA

Una sèrie de Carles Porta i Albert Sánchez Piñol

Quin va ser l’origen de la nació catalana? El clam a favor de la sobirania es remunta al segle IX, l’inici d’un període cabdal en la nostra història que arriba per fi a la televisió amb ‘Comtes’, una docusèrie que relata el procés que van emprendre els primers comtes catalans per aconseguir la independència de l’imperi carolingi. Escrita per Carles Porta i Albert Sánchez Piñol i sota la direcció del primer, el treball reconstrueix des d’un escrupolós rigor històric el regnat de quatre comtes que es van succeir cronològicament: Guifré el Pelós, Guifré Borrell, Sunyer I i Borrell II.

Cadascun és protagonista d’un capítol -n’hi ha quatre en total, de 30 minuts cadascun-, que presenta l’actriu Marta Marco i en què la ficció dramàtica es combina amb el testimoni d’un gran elenc d’historiadors, que aporten el context de l’època i ajuden a interpretar els fets.

Una producció de La Xarxa de Comunicació Local. Realitzada per Antàrtida Produccions i dirigida per Carles Porta.

La sèrie té el seu propi lloc web, www.comtes.cat, des del qual, a més d’accedir als quatre capítols de la producció, l’usuari podrà tenir una experiència interactiva amb què satisfer la seva curiositat a partir d’un ric volum d’informació complementària i continguts extres.

Comtes.cat incorpora vídeo interactiu, de manera que en qualsevol moment l’usuari pot aturar la reproducció del capítol per aprofundir en el context històric, els personatges i la vida i costums de la Catalunya dels segles IX i X.

Imatges:

COMTES 1


COMTES 2


COMTES 3


COMTES 4


COMTES 5


COMTES 6


Enllaços:

Tràiler

Web oficial

Font de la informació :
Antàrtida
E-mail: info@antartida.tv
Web: www.antartida.com