El gironí Arnau Bisbe guanya la 9a Gran Final Nacional del Pica Lletres!

L'alumne del col·legi Maristes de Girona va resultar el guanyador de la novena gran final del concurs lingüístic, que es va emetre ahir a les televisions locals

L’alumne Arnau Bisbe, del col·legi Maristes de Girona, ha guanyat la novena gran final del concurs lingüístic Pica Lletres, que es va emetre ahir diumenge a les televisions locals i al canal 159 de Movistar+. El jove es va imposar als altres disset contrincants en una final plena d’emoció en què es va proclamar vencedor després de superar diverses tandes de lletreig. El moment de la victòria va arribar, concretament, després de lletrejar correctament la paraula insubmergibilitat. Ara fa dos anys, una alumna del mateix centre escolar es va endur el triomf i ja en són tres en què els estudiants gironins s’imposen en la final.

Foment de l’ús del català

La final, produïda per La Xarxa, s’ha celebrat al Teatre de la Passió d’Esparreguera, al Baix Llobregat, en una gala conduïda per Joan Dausà que ha tingut l’assistència d’un miler de persones, entre estudiants i professors. Pica Lletres és una proposta pedagògica que, a partir de diferents proves i jocs, pretén millorar les aptituds lingüístiques dels joves.

Al llarg de tot el curs, el concurs ha mobilitzat 12.000 alumnes de més de 200 centres educatius catalans. El projecte, a més, ha tingut la col·laboració d’una vintena de televisions locals, encarregades de la gravació i emissió de les diferents fases eliminatòries territorials.

El Pica Lletres és una proposta pedagògica que, a partir de diferents proves i jocs, pretén millorar les aptituds lingüístiques dels joves. Al llarg de tot el curs, el concurs ha mobilitzat 12.000 alumnes de més de 200 centres educatius catalans. Es tracta d’un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb les televisions locals, basat en un format de Produccions Audiovisuals Antàrtida. Es va estrenar a TV3, però el 2007 va fer el salt a les televisions locals.

Imatges:

El gironí Arnau Bisbe guanya la 9a Gran Final Nacional del Pica Lletres!


Font de la informació :
Antàrtida
E-mail: info@antartida.tv
Web: www.antartida.com