8a GRAN FINAL DEL PICA LLETRES

El passat 9 de juny es va realitzar a Olesa de Montserrat la 8a Gran Final Nacional del popular concurs

Un miler d'alumnes i més de 50 professors han assistit aquest dijous a la vuitena Gran Final del concurs lingüístic 'Pica Lletres', en antena a diferents televisions locals d'arreu del país. La prova ha convocat els 17 alumnes de 3r d’ESO que han quedat finalistes a les edicions territorials del concurs, disputades al llarg del curs acadèmic. Amb el músic Joan Dausà com a mestre de cerimònies i enmig d'un ambient de nervis i emoció, els estudiants han hagut de demostrar les seves habilitats a l'hora de lletrejar paraules en català. El joc s'ha desenvolupat en dues fases, una primera d'eliminatòria i una segona i definitiva que ha enfrontat els sis millors lletrejadors.

La Xarxa i Televisió de Catalunya han tornat a produir conjuntament la gala, que es podrà veure el diumenge 10 de juliol a partir de les 12.45 h per les 20 televisions locals implicades en el concurs i també pel canal Super3. Els canals de proximitat que l'emetran són VOTV (Vallès Oriental Televisió), m1tv (Maresme), EL9TV (Osona), Canal Blaum(Garraf), Canal TerrassaTV Sant CugatCugat.catCanal Reus TVCanal Terres de l’EbreTAC 12 (Camp de Tarragona), Olot TelevisióTV RipollèsTV GironaLleida TV,Aran TVPirineus TVCanal Taronja central (Bages, Berguedà i Solsonès), TV Costa BravaETV i teleb

El 10 de juliol, coneixerem, doncs, el guanyador absolut del 'Pica Lletres' d'aquesta temporada. Un títol que l'any passat es va endur l'alumna Mireia Antoner, del Col·legi Maristes de Girona. 

Un projecte pedagògic d'àmbit nacional 

El 'Pica Lletres' és una proposta pedagògica que, a partir de diferents proves i jocs, pretén millorar les aptituds lingüístiques dels joves. Durant tot el curs, el concurs ha mobilitzat 12.000 alumnes de més de 200 centres educatius catalans. 

El ‘Pica Lletres’ és un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb les televisions locals, basat en un format de Produccions Audiovisuals Antàrtida. Es va estrenar a TV3 però el 2007 va fer el salt a les televisions locals. Des de fa tres anys, a més, el concurs compta amb una versió radiofònica en què participen una vintena d'emissores locals. Els participants, en aquest cas, són alumnes de 2n d'ESO.

Imatges:

8a GRAN FINAL DEL PICA LLETRES


Font de la informació :
Antàrtida
E-mail: info@antartida.tv
Web: www.antartida.com