El 3D estereoscòpic no és el 3D del s. XX que tothom ha pogut veure en alguns parcs d’atraccions amb les ulleres anaglífiques (verd i vermell) sinó que és una de les més grans innovacions tècniques, comparable a l’aparició del cinema sonor i del color.
L’estereoscòpia del s. XXI intenta recrear el que la vista humana capta de forma natural, la tridimensionalitat. Per a que el cervell pugui apreciar aquesta profunditat es necessita la informació dels dos ulls (dret i esquerre) des d’angulacions diferents. Així, el cervell agafa les dues imatges (la de l’ull dret i la de l’esquerre) i les fusiona reconstruint la distància i formant la sensació de profunditat.
 |
Utilitzant dos càmeres amb una petita diferencia d'angle, es grava simultàniament la imatge que veurà l'ull dret i la de l'ull esquerra. |
|
 |
Les dos imatges es sobreposen i gràcies a les ulleres 3D que filtren les ones de llum, projectant-les amb un cert angle, obtenim la sensació de profunditat. |
Aquest nou sistema d’estereoscòpia permet a l’espectador notar la sensació de profunditat i crea la sensació d’immersió, d’estar dins de la pel·lícula i de la història i de poder viure-la com si fos un personatge més del film.
Antàrtida Produccions obre una porta al futur de l’audiovisual i crea un nou departament especialitzat en 3D estereoscòpic. Creiem fermament en aquesta tecnologia i volem apostar per ella.
El programa La Malla de la Xarxa de Televisions Locals va parlar amb Antàrtida Produccions sobre la revolució del 3D. En Carles Porta, productor executiu d’Antàrtida explica com aquesta revolució tecnològica pot afectar a les productores audiovisuals i als continguts que s'oferiran als espectadors.
Faci clic aquí per veure el vídeo
LA VANGUARDIA 13/2/2010 - Entrevista Antàrtida en reportatge sobre cinema 3D
LA VANGUARDIA 20/3/2010 - Entrevista Antàrtida sobre televisió 3D